m_cimerBÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL


Járási mentőcsoport megalakulása

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgató a járásra jellemző valós veszélyekre történő gyors reagálás érdekében minden járásban járási mentőcsoport létrehozását rendelte el. A mentőcsoportok a járásban bekövetkező katasztrófahelyzetek azonnali megoldása érdekében jönnek létre. A Kiskunmajsai Járási Hivatal területén egyértelműen a belvízi védekezés és a viharkárok kezelése az elsődleges feladat.

A Kiskunmajsai Járási Mentőcsoport terveink szerint 4 részből tevődik össze: egyrészt a Kiskunmajsai és Csólyospálosi Önkéntes Tűzoltóság tagjaiból, másrészt a települési polgármesterek által megnevezett olyan magánszemélyekből, illetve civil szervezetekből, akik rendelkeznek helyismerettel (pl. mezőőr), illetve a feladatok ellátásához szükséges eszközökkel és gyakorlattal. Harmadrészt Járási Hivatali dolgozókból, valamint önkéntes magánszemélyekből.

2013. szeptember 23-án dr. Kiss Melinda hivatalvezető meghívására a mentőcsoport tevékenységéről tartott tájékoztatót Babud Jenő tű. alezredes, valamint Csillag Tamás tű. hadnagy az eddigi jelentkezőknek. A megalakulást követően elméleti és gyakorlati oktatáson vesznek részt a jelentkezők, mely vizsgával zárul. A szervezet megalakításhoz min. 20 fő szükséges és az első fórum alkalmával úgy tűnt, hogy ezt a létszámot sikeresen teljesítettük, de amennyiben a későbbiekben szükséges lesz újabb önkéntesek bevonása, akkor meghirdetjük a járás lakossága számára.

dr. Kiss Melinda

  hivatalvezető

Kalendárium

<< Április 2024 >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930