nagyandras

Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszönti Önt Jászszentlászló valamennyi polgára!

  Köszöntjük Önöket, akik az interneten barangolva községünk után érdeklődnek. Ezen virtuális kirándulás során, reményeink szerint, jobban megismerik ezt a szép múltú, csodás természeti adottságú települést, melyet személyesen felkeresve bizonyára szívükbe zárnak.

  Községünk Bács-Kiskun megyében a Jászságtól földrajzilag távol található. Lakói azonban máig büszkék arra, hogy őseik a jászok voltak. Ők alapították a települést. A termőföld rossz adottsága miatt csak a nomád jellegű állattartás volt gazdaságos, így lett ez a terület Jászjákóhalma, Jászmihálytelke, Jászdósa és Jászfelsőszentgyörgy legeltető birtoka.

  Az elmúlt 140 évben Jászszentlászló valamennyi lakójának nagy szorgalmára és kitartására szükség volt ahhoz, hogy falunk egy élhetőbb, kényelmesebb településsé váljon. Jelenleg a községünkben több vállalkozás működik, ami biztosítja a lakosság megélhetését. Sokan azonban kénytelenek a környező településeken munkát vállalni.

  A faluba érkező látogatót egy szépen rendezett park fogadja, ahol az árnyas fák közt található az I. és II. Világháborús emlékmű, Szent László szobra és az 1848-as és az 1956-os hősök emlékműve, valamint a fentebb említett alapítók emléktáblái. A településen található kézműves tanya és horgásztavak várják a kikapcsolódásra és pihenésre vágyó látogatókat.

  Közvetlen szomszédságunkban helyezkedik el a kiskunmajsai termálstrand, melynek a vize nagyon hasonló a hévízi termálvízhez. Határosak vagyunk a Kiskunsági Nemzeti Parkkal, e két pihenőhelyet kerékpárút köti össze. Tőlünk könnyen elérhető az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékpark.

   Reméljük, hogy honlapunkon barangolva sikerült felkelteni érdeklődését és hamarosan személyesen is ellátogat hozzánk, hogy megtapasztalja a jászszentlászlói emberek vendégszeretetét. Bízunk abban, hogy személyes élményekkel gazdagodva, távoznak, jó hírünket viszik és nemsokára barátaikkal visszatérve látjuk viszont egymást.

                                                    Tisztelettel: Nagy András

                                                                          polgármester

Kalendárium

<< Március 2024 >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031